04/09/2015

Tomātu krekermaize

Nav jau tā, ka esmu aizmirsusi par savu blogu. Nav jau tā, ka pa šo laiku neesmu pagatavojusi daudz jauna. Palēnām ķeršos klāt receptēm, ja nu kādam noder :)
Jau kādu laiku maizes vietā izvēlos pašgatavotās svaigās maizītes, topā bija cukīnī maize, bet gribas ko jaunu. Atklāju šo, tomātu maizīšu recepti, tā garšo lieliski!
Recepte:
  • Daudz tomātu (Daudzumu pielāgoju konsistencei, lai masa sanāktu diezgan bieza, bet plūstoša. Es lieku vidēji 2 kg.)
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 1 glāze smalcinātas linsēklas (sasmalcinu ar speciālu blendera trauku, bet der vecās kafijas dzirnaviņas)
  • 1 glāze smalcinātas saulespuķu sēklas
  • 2 ēk. adžika
  • mazliet pipari
  • 4 saulē kaltēti tomāti
  • var pievienot svaigu baziliku.
*Proporcijas ieteicams variēt pēc savām velmēm, jo vienam garšo pikantāks, citam maigāks.
  1. Dažas stundas mērcē saulespuķu sēklas un saulē kaltētos tomātus.
  2. Visas sastāvdaļas blenderē viendabīgā masā. Īpaša uzmanība jāpievērš, lai saulē kaltētie tomāti sablenderējas.
  3. Iegūto masu klāj uz dehidratora, uzreiz sagriež vēlamās formas gabaliņos (tie neatdalās, bet beigās būs vieglāk salauzt).
  4. Dehidrē ~16h, pa vidam apgriežot otrādi.
Rezultāts:
Gatavā masa vizuāli līdzinās maltajai gaļai :D 
Adžika padara maizi pikantu. Lieliski garšo, ja šo maizi pasniedz ar avokado un tomātiem vai biezzupām, njam!


No comments:

Post a Comment