Nav jau tā, ka esmu aizmirsusi par savu blogu. Nav jau tā, ka pa šo laiku neesmu pagatavojusi daudz jauna. Palēnām ķeršos klāt receptēm, ja nu kādam noder :)
Jau kādu laiku maizes vietā izvēlos pašgatavotās svaigās maizītes, topā bija cukīnī maize, bet gribas ko jaunu. Atklāju šo, tomātu maizīšu recepti, tā garšo lieliski!
Recepte:
- Daudz tomātu (Daudzumu pielāgoju konsistencei, lai masa sanāktu diezgan bieza, bet plūstoša. Es lieku vidēji 2 kg.)
- 2 vidēji sīpoli
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 1 glāze smalcinātas linsēklas (sasmalcinu ar speciālu blendera trauku, bet der vecās kafijas dzirnaviņas)
- 1 glāze smalcinātas saulespuķu sēklas
- 2 ēk. adžika
- mazliet pipari
- 4 saulē kaltēti tomāti
- var pievienot svaigu baziliku.
- Dažas stundas mērcē saulespuķu sēklas un saulē kaltētos tomātus.
- Visas sastāvdaļas blenderē viendabīgā masā. Īpaša uzmanība jāpievērš, lai saulē kaltētie tomāti sablenderējas.
- Iegūto masu klāj uz dehidratora, uzreiz sagriež vēlamās formas gabaliņos (tie neatdalās, bet beigās būs vieglāk salauzt).
- Dehidrē ~16h, pa vidam apgriežot otrādi.
Gatavā masa vizuāli līdzinās maltajai gaļai :D
Adžika padara maizi pikantu. Lieliski garšo, ja šo maizi pasniedz ar avokado un tomātiem vai biezzupām, njam!
No comments:
Post a Comment