30/03/2015

Raw cukīnī maize un apelsīnu cepumi

Kad vēl nebiju pievērsusies svaigēšanai, īsti neaizrāvos ar maizi, baltmaizi vispār neatzinu. Tomēr bija reizes un ēdieni, kuriem klāt prasījās, īpaši "Ķelmēnu rupmaizi" vai "Lāču" maizi ar augļiem, mm. Kad sāku interesēties par svaigēšanas būtību, īsti nesapratu, ko tad var ēst :D Man pat prātā neienāca, ka VISAM IR ALTERNATĪVAS! Tā nu šoreiz pastāstīšu par raw maizi.
Jau iepriekš rakstīju par savu dārgumu - dehidrātoru, tad nu lūk, to izmantoju cepot maizi :)
Manas favorīt-maizes ir ķirbju un cukīni, no saldajām - apelsīnu. Jāatzīst, ka esmu vēl sākuma stadijā un nododos eksperimentiem. Abās receptēs iesaku vadīties pēc sajūtām, pamatbūtība - ja masa ir garšīga, arī maize tāda būs. Konsistencei jābūt kā mazliet biezākai par biezo pankūku mīklas biezumu, ja būs pārāk šķidra - ilgi dehidrēsies, ja sausa, grūti klāsies.
Cukīni maize
Recepte:
  • 4 lieli cukīni
  • 2 šalotes !!! sīpoli
  • glāze smalcinātas saulespuķu sēklas
  • glāze smalcinātas linsēklas
Visus produktus sablenderē viendabīgā masā. Masa nevar būt šķidra, ja tā, tad jāpievieno vēl sēklas! To klāj uz dehidrātora plāksnes, cep apmēram 24 h, 45 grādu temperatūrā!

Rezultāts: FANTASTISKS! Īpaši tad, ja tika pievienoti šalotes sīpoli, tie piešķir savdabīgu garšu. Ideāli izpildās ar avokado un tomātu.


Apelsīnu - dateļu cepumi/maize
Šie cepumi ir burvīgi, jo tajos var izmantot apelsīnu biezumus, kas paliek pēc sulas izspiešanas.
Recepte:
  • biezumi (pulp) no 4 lieliem apelsīniem un viena maza greipfrūta
  • glāze dateļu
  • glāze saules puķu sēklas, smalcinātas/sablenderētas
Visu sablenderē viendabīgā masā un klāj uz plāksnes. Klāj samērā plānā kārtā, lai izžūst.*Garšīgāk ir, ja dateles sablenderē, atstājot gabaliņus (nevis putras konsistencē)!
Pirms cepšanas es sagriežu masu vēlamā lieluma gabaliņos. Arī šo maizi cep vidēji 24 h, 45 grādu temperatūrā. Cepšanās laikā plāti apgriež un arī maizi es apgriežu, lai ātrāk izžāvējas apakša.
Rezultāts: ATKARĪBU VEICINOŠI. Saldi un ņammīgi! Tikai vēl neesmu atklājusi ar ko tie izpildītos, testēju dažādas mērces/piedevas, bet vislabāk garšoja bez nekā.
Kāda ir Tavas iecienītās raw maizes recepte?



No comments:

Post a Comment