07/09/2015

Plūmju kūka

Ņemot vērā to, ka negaidot tiku pie liela apjoma saldo plūmju, tās vajadzēja pēc iespējas ātrāk realizēt. Daļu dehidrēju un no dehidrētajām plūmēm pagatavoju plūmīgo kūku.

Recepte:
Masai:
  • sauja mērcētu mandeļu
  • sauja mērcētu indijas riekstu
  • 1/2 sauja mērcētas saulespuķu sēklas
  • banāns
  • 1 tk kokosriekstu eļļas
  • mazliet sāls
  • mazliet medus
Pildījumam:
  • sauja mērcētas dateles
  • sauja mērcētas dehidrētās plūmes
  • mazliet agaves sīrups
  • banāns
Šokolādei:
  • 2 tk kausētas kokosriekstu eļļas
  • 2 tk kausēts kakao sviests
  • 3 tk kakao
  • mazliet sāls
  • mazliet medus vai agaves sīrups
  1. Pagatavo šokolādi pēc šīs receptes. Ieklāj to vēlamajā veidnē. Ieteicams ar noņemamām malām. Ievieto veidni ar visu šokolādi saldētavā uz kādām 15 min, lai nākamās kārtas nesajaucas ar to.
  2. Sablenderē pildījuma sastāvdaļas viendabīgā masā. 1/2 iegūtās masas klāj virs šokolādes.
  3. Sablenderē pildījuma sastāvdaļas un klāj virs pamatnes.
  4. Pildījumam seko atlikusī pamatnes masa un garnējums.
  5. Kūku uzglabā ledusskapī.
  6. Ieteicams pasniegt nākošajā dienā.
Rezultāts:
Patiesībā šī kūka par kūku kļuva nejauši. Iecere bija pagatavot braunijus vai riekstu batoniņus :D 
Garšoja labi, BET man nepatika konsistence. Manuprāt, kūkai jābūt klasiskai, ar pamatīgu krēma kārtu, šī ir tāda graudaina un drūpoša. Noteikti nedrīkst žēlot šokolādi, iesaku to klāt arī virs pildījuma kārtas :)
Vīram ļoti garšoja, īpaši šokolādīgie kumosiņi. Patika saldi skābais salikums. Man personīgi būtu gribējies labāk šīs kombinācijas cepumiņus utt nevis kūku :) Bet to nākamajā reizē!

*Dehidrētas plūmes ir foršas :)




No comments:

Post a Comment