29/10/2015

young thai coconut

Šobrīd mūsu ģimenei topā ir jaunie Taizemes kokosrieksti. Tie nav salīdzināmi ar plašāk pazīstamajiem parastajiem kokosriekstiem, jo kokosriekstu ūdens ir vismaz 3x vairāk, tas garšo savdabīgāk, pats kokosrieksts ir tāds glumāks, nav ciets un šķiedrains. Garša ir izteikti riekstaina, salda un trekna.
Kokosriekstu ūdens satur vērtīgas uzturvielas: laurīnskābi, dzelzi, kāliju, nātriju, magniju, fosforu, kalciju. Turklāt kālijs ir divas reizes vairāk nekā banānos.
Šīs uzturvielas ir svarīgas muskuļu, sirds un asinsvadu, nervu un imūnsistēmas darbībai. Kokosriekstu ūdeni izmanto, lai regulētu asinsspiedienu, cukura līmeni asinīs, holesterīna līmeni, lai palielinātu enerģiju un metabolismu cilvēka organismā. Tas ir noderīgs ārstējot vēdera gripu, gremošanas traucējumus, aizcietējumus, urīnceļu patoloģijas, nierakmeņus, sausu un niezošu ādu, kā arī grumbas.
Veikalā bija ļoti izdevīgs piedāvājums, kā rezultātā pat dehidrējām šo eksotisko augli :)

Rezultāts:
Dehidrētais kokosrieksts sanāca perfekts, īsta delikatese. Tikai vajadzīgs liels daudzums, jo žāvējot tas dikti saraujas. Garšu nevar īsti aprakstīt, jāmēģina pašiem :)
Iesaku izmēģināt gan pašu kokosriekstu, gan dehidrētu kokosriekstu, ir tā vērts!


* Pamācības, kā atvērt šo brīnumu, skatieties youtube.

No comments:

Post a Comment