31/10/2015

Šokolādes - apelsīnu kūka

Sveicieni aizvadītajos Halloween svētkos, Nadīnās un Rinaldos, kā arī vienkārši skaistajās dienās :) 

Recepte:
  • 1 krūze lazdu rieksti
  • 1/2 krūze mērcētas dateles
  • 150 g mērcēti indijas rieksti
  • 3 pilnas ēk kokosriekstu eļļa
  • agaves sīrups
  • 2,5 - 3 apelsīni
  • 2 ēk karoba pulveris
  • 2 ēk kakao pulveris
  • kardamons
  • 1/2 - 1 vaniļas pāksts
  1. Liek mērcēties indijas riekstus un dateles. Es atstāju uz nakti.
  2. Sablenderē lazdu riekstu ar datelēm, mazliet agaves sīrupu un sāli. Masu klāj veidnē. Es veidnē ieklāju pārtikas plēvi, jo tad ir super vienkārši izcelt kūku no tās. Jāpiebilst, ka aizvien neesmu atradusi maza diametra veidni (ar noņemamām malām), kura būtu man pa prātam.
  3. Sablenderē indijas riekstus ar kokosriekstu eļļu, apelsīnu sulu no 1 apelsīna, pierīvē mizu no 1 apelsīna. Pievieno kakao, karobu, agavi un kardamonu (pēc garšas), pievieno vaniļas pāksti.
  4. Pusi iegūtās pildījuma masas klāj veidnē, pa virsu klāj plānās šķēlēs sagrieztus un nomizotus apelsīnus.
  5. Apelsīnu kārtai pa virsu klāj atlikušo pildījuma masu.
  6. Dekorē ar apelsīnu šķēlītēm.
  7. Ievieto ledusskapī, lai sastingst (vismaz 3 h).
  8. Uzglabā ledusskapī.


Rezultāts:
Klasika, šokolāde + apelsīns.
Indijas riekstu masa ir krēmīga, grūti saprast, ka to veido rieksti. Pamatnes masa ir neuzbāzīga un nav jābaidās to uzklāt par biezu, salīdzinot ar valriekstu pamatnēm.
Šī kūka labi izpildās ar kafiju. Viesiem garšoja, vīrs sajūsmā, tomēr es dodu priekšroku avokado - laima kūkai, hih :)
Foršu un vegānisku Jums šo Pasaules vegānu dienu :)


No comments:

Post a Comment