19/10/2015

Rudens salāti

Brīvdienās viesojāmies vietējā zemniecībā, kur ieguvām daudz lauku labumu. Par dažiem no tiem biju skeptiska, jo nezināju kā tos gatavot, lai būtu vegāniski un pēc iespējas svaigāk. Piemēram, kolrābji, selerijas sakne, baltie redīsi, rāceņi. Zināju tikai 2 veidus kā tos ēst, pirmais, grauzt, otrais - pasniegt ar krējumu..
Ķēros klāt eksperimentiem, rezultātā tapa mani perfektie rudens salāti :)
Recepte:

  • 1/2 kolrābis
  • 1 burkāns
  • 3/4 baltā redīsa
  • mazliet puravs
  • sauja rukola
  • 2 tomāti
  • balzamiko
  • eļļa
  • sāls
  1. Sarīvē kolrābi, burkānu, redīsu.
  2. Pievieno sagrieztus puravus un tomātus.
  3. Pievieno balzamiko, eļļu un sāli.
  4. Pasniedz.

Rezultāts:
Saldi un sulīgi. Visas sastāvdaļas kopā izpildās lieliski, iesaku pagatavot :)
Ja Jūs zinat kādu lielisku rudens recepti, pastāstat arī man :)

1 comment:

  1. Varu ieteikt garšīgus ķirbju-burkānu salātus:
    Sarīvē apmēram vienā daudzumā oranžu ķirbi ar burkāniem, piespiež ķiploku, pieliek eļļu, citronu sulu, sāli, piparus un grauzdētas/negrauzdētas saulespuķu sēkliņas.

    ReplyDelete