06/10/2015

Kalē paprikas čipši

Šis bija mans pirmais mēģinājums gatavot alternatīvu čipšiem. Nevaru pat iedomāties labāku bāzi par supersalātu kalē. Kalē kāposts satur vairāk dzelzs nekā liellopu gaļa un vairāk kalcija nekā piens. Tas ir bagāts ar omega3 taukskābēm un sulfarafānu. Mūsu ģimenē kalē tiek pievienots smoothie un dehidrēts čipšu veidā.
Recepte:
  • 6 lielas kalē lapas
  • glāze nakti mērcēti valrieksti
  • 1 liela paprika
  • 1/2 citrona sula
  • 2 ēk medus
  • čillī pipari
  • sāls
  1. Pagatavo mērci: sablenderē valriekstus ar medu, papriku, citrona sulu un garšvielām.

2. Nogriež kalē cieto kātu, atstājot tikai lapas.
3. Kalē (veselas lapas) samīca kopā ar mērci. Dehidrējoties lapa pati sadalīsies mazākos gabaliņos.
4. Izklāj uz dehidratora plāksnes. Pirms tam var atstāt ievilkties, bet var iztikt arī bez tā.

5. Dehidrē 45 grādu temperatūrā 8 stundas.

Rezultāts:
Kalē lapas kļūst kraukšķīgas, mērce piešķir pikantu garšu. Mērci var izmantot arī kā piedevu salātiem, svaigajām krekermaizēm vai rīsiem.
Šī recepte ir iecienīta mūsu ģimenē. Galvenais ieguvums šādi apstrādājot kalē, manuprāt, ir tas, ka to var daudz apēst. Mums negaršo šis kāposts "tīrā" veidā, jo tā garša ir specifiska.
Lai izdodas perfekti! :)



No comments:

Post a Comment