29/09/2015

Sviesta pupiņas medus - sinepju mērcē

Vīrs aizraujas ar pavāra Gordona Ramsaja receptēm, šī ir viena no tām. Vegāniska un smalka.
Recepte:
  • zaļās sviesta pupiņas (var likt arī dzeltenās, bet garša ir mazliet savādāka)
  • 1 ķiploka galviņa
  • 2 ēk medus
  • 2 ēk angļu vai dižonas sinepes
  • sauja mandeles
  • nedaudz vīna etiķis
  • nedaudz olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
  1. Ķiploka galviņu ietin folijā un cep cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. Līdz tas kļūst mīksts.
  2. Svaigas sviesta pupas blanšē. Tas nozīmē, ka tās ievieto verdošā sālsūdenī un pavāra apmēram 3 minūtes.
  3. Pupiņas izņem no verdošā ūdens un noskalo ar aukstu ūdeni, tādā veidā apstādinot vārīšanās procesu.
  4. Apgrauzdē sasmalcinātas mandeles.
  5. Izceptajam ķiplokam nogriež galu un izspiež mīkstumu. Tam pievieno medu, sinepes, vīna etiķi, sezama sēklas, olīveļļu, un nedaudz sāli. Mērce ir gatava. 
  6. Sajauc kopā mērci ar blanšētajām pupiņām un grauzdētajām mandelēm.
  7. Servē.
Rezultāts:


Delikatese. Garšas lieliski sader kopā.
Šī ir viena no mūsu ģimenes iecienītajām receptēm. Paldies vīram, ka gatavo to atkal un atkal :)
Runājot par izmaksām, pirmajā gatavošanas reizē ēdiens izmaksā daudz (ja mājās nav vajadzīgās sastāvdaļas). Atkārtoti gatavojot, izmaksas ir niecīgas.
Rekomendēju!



No comments:

Post a Comment