28/09/2015

Ābolu strūdele

Perfekts saldais ēdiens, kas man asociējas ar ābolu strūdeli. Ātri pagatavojams, vienkāršs un galvenais, ka nesatur mākslīgus un veselībai nevēlamus brīnumus :) Pie plusiem minēšu arī to, ka tas nav jācepj.
Šis nu notiekti ir rudens must have.

Recepte:
drumstalas:
  • 1.5 glāze dažādi rieksti (es izmantoju 50% zemesriekstu un 50% indijas riekstus, garšīgi esot, ja pievieno arī mandeles)
  • 0.5 glāzes nemērcētas rozīnes
  • 0.5 glāzes nemērcētas dateles
  • mazliet kanēlis
pamatmasa:
  • 4 lieli mizoti āboli
  • citrona sula
  • 0.5 glāzes mērcētas rozīnes
  • 0.5 glāzes mērcētas dateles
  • mazliet kanēlis
  1. Sablenderē drumstalu sastāvdaļas.
  2. 2 ābolus sagriež plānās šķēlītēs un samaisa ar citronu sulu, ļauj ievilkties.
  3. Sablenderē mērcētās rozīnes ar mērcētajām datelēm, kanēli un atlikušajiem 2 āboliem (tiek iegūta masa).
  4. Sajauc iegūto masu ar āboliem, kuri izmērcēti citrona sulā.
  5. Kārto traukā, liekot pamīšus pamatmasu - drumstalas - pamatmasu - drumstalas. Vēlamais trauka lielums - vienas porcijas izmēram atbilstošs, jo nebūs iespējams saldo sagriezt kā kūku.
  6. Var ēst arī nākamajā dienā, kad garšas ir kļuvušas izteiksmīgākas :)
* par mērtrauku izmantojot nelielu krūzi, pagatavoju 4 saldos ēdienus.
Rezultāts:
Mūsu ģimenē šis saldais ir ieņēmis priviliģētu stāvokli un tiek gatavotis bieži. 
Patiesībā garša ir nostaļģiska, tā asociējas ar bērnību.
Paldies, Līvai par dalīšanos receptē :)




No comments:

Post a Comment