23/06/2015

Sinepju svaigā mērce

Visnotaļ iespaidīgi! Šis atkal un atkal parāda to, ka viss ir aizstājams un visam ir lieliskas alternatīvas. Tā vietā, lai stieptos pēc kārtējās majonēzes burciņas, nopērc riekstus un dažu minūšu laikā taps šī, veselīgāka un nesliktāka mērce :)

Recepte:
  • 200g indijas rieksti
  • 1 ēk krievu sinepes
  • 3 ēk olīveļla
  • 1/2 citrona sula
  • 1 ēk ābolu etiķis
  • sāls
  • pipari
  • ūdens
  1. Mērcē indijas riekstus. Es atstāju uz nakti, bet var mērcēt arī īsāku laiku ( dažas stundas, lai paspētu pagatavot uz šī vakara svinībām ).
  2. Ieber riekstus blenderēšanas traukā un pārlej ar ūdeni. Ūdeni lej tik daudz, lai paliktu 0.5 cm neaplietu riekstu.
  3. Sablenderē visas sastāvdaļas viendabīgā masā.
  4. Uzglabā vidēji nedēļu.
Rezultāts:
Svaigajām majonēzēm ir daudz un dažādas variācijas, šis bija mans pirmais mēģinājums pēc  S. Jaramišjana receptes. Es gan nepievienoju ābolu etiķi, jo aizmirsās nopirkt, arī bez tā garšo majonēzīgi.
Rezultāts ir visnotaļ iespaidīgs. Vīra viedoklis: "Ļoti līdzīgi majonēzei, varētu pat teikt, ka autentiski. Viena no interesantākajām lietām, kuru es esot gatavojusi". Tiesa konsistence ir mazliet savādāka, nav tik šķidra un uzpūsta (?). Šī majonēze ir spēcīga un ar diezgan izteiktu sinepju garšu, tādēļ nederēs visiem salātiem kā tas ir ar parastajām majonēzēm. Manuprāt, labi izpildās ar tomātiem un apceptiem cukīni.

Majonēze derēs kā bāze citām mērcēm, jo to var variēt pievienojot garšvielas un zaļumus.


No comments:

Post a Comment