24/05/2015

Vegāniskā ķirbju biezzupa (biezenis?)

Šī zupa - biezenis ilgu laiku bija mūsu top ēdiens, īpaši vīram. Netiecās, ka ķirbis var būt tik garšīgs. Man, protams, tas garšo, bet vīram bija aizspriedumi pret ķirbjiem :D Tādēļ brīnījos, ka šo ēdienu viņš ēda atkal un atkal! :)
Recepte:
  • ķirbis
  • gatavs avokado
  • citrons + pipari vai citronpipari
  • sāls
  1. Iztvaicē ķirbi
  2. Blenderē ķirbi kopā ar svaigu avokado (attiecībā 2:1)
  3. Pievieno garšvielas.
  4. Pasniedz siltu, kopā ar maizīti un/vai tomātiem.
Rezultāts:
Ļoti garšīgi! Labāk garšo, ja tiek pievienoti citronpipari, bet veselīgāk izvēlēties piparu un citrona kombināciju. Ar citronpipariem jābūt uzmanīgiem, jo tie spēj ļoti nomākt zupas garšu, jāpievieno tikai mazliet. Noteikti jāēd siltu.
Var eksperimentēt ar dažādiem ķirbjiem, tie ir ārkārtīgi atšķirīgi, cita šķirne = cita garša biezenim :) Man vislabāk garšo sviesta ķirbis! :)

3 comments:

  1. Kaa tieshi iztvaicee kjirbi?
    Sagriez gabalinjos un liek vaariities uudenii, kaa sauteejumam, vai jaatvaicee tvaiceejamajaa katlaa, vai kaa savadaak? Miza drosi vien jaanjem nost?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sagriezt kubicinos, mizu ka kuram kirbim. Sviesta kirbim var atstat. Var tvaicet tvaicejamaja katlaa, vai caurdurii virs parasta katla ar verdoshu udeni, var cept cepeshkrasni, var vienkarshi sautet, loti mazaa udens daudzumaa.

      Delete
    2. Tieši tā, kā tiek rakstīts. Personīgi es izmantoju tvaicējamo katlu (tvaicēju bez mizām), agrāk ķirbi vārīju ļoti mazā ūdens daudzumā.
      Lai izdodas :)

      Delete