22/05/2015

Dateļu konfektes

Pagatavoju līdz šim garšīgāko šokolādi. Tas vien ir lielais prieks. Vēl lielāks prieks, ka sakombinēju to garšīgās konfektēs :) 

Recepte:
Šokolāde
  • 100 g kakao sviests
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļa
  • 1,5 ēdamkarotes kakao
  • 1,5 ēdamkarotes karoba pulveris
  • agaves sīrups

Pildījums
  • 150 g nemērcētu, bet mīkstu dateļu
  • mazliet ūdens
  • nedaudz agaves sīrups
  • mandeles (pēc izvēles)
  1. Pagatavo šokolādes masu. Ūdens peldē izkausē kakao sviestu un kokosriekstu eļļu, pievieno kakao, karoba pulveri un agaves sīrupu. Gatavojot šokolādi es interpretēju un receptē esošās proporcijas ievēroju proporcionāli, tomēr vairāk vai mazāk "uz aci". Pie kam, receptē esošās proporcijas ir paredzētas lielam daudzumam šokolādes. 
  2. Sablenderē deteles ar agaves sīrupu un mazliet ūdens (ūdens nepieciešams, lai blenderis spētu blenderēt). Iegūst karameļu mērcei līdzīgu masu, saldu un lipīgu.
  3. Silikona formiņā kārtās pilda šokolādes masu - dateļu mērces masu, kurai pa vidu iespiež mandeli - šokolādes masu. 
  4. Ievieto saldētavā vai ledusskapī, lai sacietē.
  5. Uzglabā ledusskapī, jo istabas temperatūrā kūst!

Rezultāts:
Karoba pulveris neticami uzlabo šokolādes garšu. Tā kļūst mazliet līdzīga veikala šokolādei. Visnotaļ, turpmāk gatavošu šokolādi, kurā būs vismaz 4 sastāvdaļas: kakao, karoba pulveris, kakao sviests un kokosriekstu eļļa!
Šokolādes masa sader ar dateļu mērci. Iegūtās konfektes ir saldas un gardas. Mazliet atgādina Toffiee. Noteikti tiks gatavotas vēl. :)


No comments:

Post a Comment