02/05/2015

Šokolādes kūciņas. Šokolādes muss

Šī ir mana ideālā kūka. Kūka priekiem un bēdām :D Recepte ir balstīta uz tā paša principa kā laima kūka. Atšķiras tikai pildījuma masa. Abās receptēs pamatne lieliski sader ar pildījumu. Esmu mēģinājusi taisīt arī ķiršu kūku, tā gan nebija publicēšanas vērta. Skaisti krāsaina, bet ķirši "nedraudzējas" ar pamatnes masu.


Recepte:
Pamatnei
  • nemērcēti valrieksti
  • kokosriekstu skaidiņas
  • mērcētas dateles
Pildījumam --> ŠOKOLĀDES MUSS
  • 2 banāni
  • 1 avokado
  • kakao
  • 1 ēk kokosriekstu eļļas
  1. Sablenderē pamatnes sastāvdaļas un kārto veidnē.
  2. Sablenderē pildījuma sastāvdaļas, klāj uz pamatnes. Banānu un avokado attiecība ir 2:1.
  3. Ievieto ledusskapī.
  4. Dekorē ar avenēm.

Rezultāts:
Kūkas pamatne lieliski sader ar šokolādes mussu. Svaigumam var pievienot avenes. Šo kūku, tā pat kā laima kūku, gatavoju mazos trauciņos. Pamatnes masu jāklāj plānā kārtā, lai tā nenomāc musa garšu. Gadījumā, kad pamatne ir pārāk bieza, pievienotās avenes garšu izlīdzina.
Pluss ir tāds, ka svaigās kūkas var tik ļoti ātri pagatavot, tās nav jācep un neskatoties uz to garšo fantastiski! Prieks, ka esmu atklājusi šādu kombināciju. Vispār jau kādu laiku aizraujos ar šokolādes musu, to pievienoju arī augļu burkās un ēst tikai to.
Kokosriekstu eļļu pievieno tādēļ, ka tā satur kopā masu, īpaši svarīgi to pievienot tad, ja taisa lielformāta kūku! :)
Lai Jums kūku pilna diena, hih :)





No comments:

Post a Comment