13/05/2015

Šokolādes granola

Man bija vīzija par šokolādes - zemesriekstu musa kombināciju ar šokolādes granolu. Īstenoju to! Ideāli!!! :)
Recepte:
  • glāze mērcētu zaļo griķu
  • glāze mērcētus saulespuķu sēklu
  • medus
  • agaves sīrups
  • kakao
  • rieksti pēc izvēles (iesaku indijas riekstus)
  • banāns
  • mērcētas rozīnes
  • mērcētas dateles
  • mazliet sāls
* Sablenderē banānu ar medu, kakao, sāli var pievienot agaves sīrupu un mērcētas dateles saldumam. Iegūto masu sajauc ar griķiem, rozīnēm, riekstiem un saulespuķu sēklām. Dehidrē uz 45 grādiem, apmēram 24 stundas.
Rezultāts:
Pati granola ir neizteiksmīga, prasās papildināt ar ar zemesriekstu - šokolādes vai šokolādes musu un odziņām. Kombinācija garšo perfekti. Avenes piešķir svaigumu, bet muss mitrumu (kā jogurts brokastu pārslām). Man vislabāk garšo, ja pievieno tieši avenes.
Garšas nianses varētu salīdzināt ar mušļu batoniņiem. Ideāls brokastu ēdiens, būs viens no maniem top gardumiem :) Arī vīrs sajūsmā, teica, ka es esot "uzķūnējusi" ēst gatavošanas prasmi :D
Nevaru beigt priecāties. Ja Jums liekas, ka nevarat šādu ēdienu pagatavot, jo nav dehidratora, tā nav. Jūs varat izmantot masu to nedehidrējot, tikai tā nebūs tik kraukšķīga un ilgi uzglabājama.

No comments:

Post a Comment