12/05/2015

Saulespuķu sēklu brauniji

Saldumi - saldumi - saldumī. Dievinu tos!! Agrāk ēdu daudz veikalā nopērkamos gardumus, tagad pārsvarā gatavoju pati. Šos braunijus iespējams pagatavot bez riekstiem, tādējādi samazinot 
izmaksas vai vienkārši izmēģinot ko jaunu.
Recepte:
Šokolāde
  • 2 tk kausētas kokosriekstu eļļas
  • 2 tk kausēts kakao sviests
  • 3 tk kakao
  • mazliet sāls
  • agaves sīrups un/vai medus
* ūdens peldē izkausē eļļu un sviestu, tad pievieno pārejās sastāvdaļas, samaisa. Uz braunijiem klāj, kamēr ir šķirdā agregātstāvoklī.
Pamatmasa
  • glāze mērcētas saulespuķu sēklas
  • glāze mērcētas dateles
  • 3tk kakao
* visu sablenderē viendabīgā masā. Var pievienot mazliet medus.
Dateļu mērce
  • 1/2 glāze mērcētas dateles
  • agaves sīrups
* blenderē līdz dateles veido viendabīgu masu.
Zemesriekstu sviests
  1. Plastmasas traukā (ideāli izņemt, jo šokolāde viegli atdalās no tā) vai jebkurā citā veidnē ielej 1/2 šokolādes masu. Ievieto saldētavā, lai sacietē.
  2. Uz šokolādes kārtas liek 1/2 pamatmasas.
  3. Virs pamatmasas uzklāj zemesriekstu sviesta kārtu (ja vēlaties svaigāku brauniju, tad lieliski iederēsies medus kārta ZS vietā).
  4. Tam seko atlikusī pamatmasa.
  5. Virs pamatmasas klāj dateļu mērci VAI vienkārši dateļu gabaliņus.
  6. Brauniju noslēdz šokolādes kārta. Ir garšīgi, ja augšējās šokolādes kārtas sastāvā ir vairāk medus.
  7. Var dekorēt ar indijas riekstiem.
  8. Ievieto ledusskapī, lai sacietē šokolāde un masa kļūst mazliet cietāka.
Rezultāts:
Vīrs ir sajūsmā. Nesaprot, kādēļ es netaisu lielo trauku, bet mazo, gribot vairāk :D Mani pašai labāk garšoja šie brauniji, bet arī ar saulespuķu sēkliņu bāzi ir labi. Šie brauniji ir tādi "elestīgāki" un ar tiem var izmēģināt dažādas kombinācijas.
Iesaku sastāvdaļas pievienot pēc saviem ieskatiem un garšas izjūtām. Neskataties, tā, tur bija tik un tik gramu, tk, ml...! Es visu gatavoju pēc sajūtām, tādēļ iesaku arī Jums tā darīt :)
Man patīk, ka šokolāde paspilgtina masas garšu, pati pamatmasa būtībā nav izteiksmīga, bet ir laba bāze, kas izceļ šokolādes, zemesriekstu sviesta un dateļu garšu. Šajā receptē liela nozīme ir tieši datelēm, tās nevajag žēlot.
Skatos uz bildi un sakārojās pagatavot atkal!
Ceru, ka Jums garšos :)


No comments:

Post a Comment