12/04/2015

Seleriju kātu smoothie

Šoreiz par mazliet netipisku smoothie, kura sastāvā kā ierasts nav tikai augļi. Tajā ir seleriju kāti. Bija mazliet nedroši taisīt šādu kokteili, jo seleriju kāti parasti tiek likti tikai salātos vai labākajā gadījumā svaigi spiestajās sulās. Es riskēju un šoreiz risks attaisnojās :)
Vēl gribu Jums ieteikti tīt ap banānu galiem pārtikas plēvi, jo tad tie nogatavosies vienmērīgāk un perfektāk, kā arī glabāsies mazliet ilgāk. Tikai nelieciet tos ledusskapī, tie kļūs brūni un neforši.
Recepte (2 cilvēkiem):
  • 2 banāni
  • 2 seleriju kāti
  • 3-4 dateles
  • liela glāze ūdens
  • ledus
Kā parasti, sākumā sablenderēju dateles, tad pievienoju visu pārējo. Pasniedz ar smalcinātu ledu.
Rezultāts:
Šis ir no tiem saldajiem smoothie, tādiem, kādi man garšo! Ideāli piemērots cilvēkiem, kuriem garšo seleriju kāti. Un ja arī negaršo, šādā kombinācijā iespējams iegaršosies. Banāns lieliski papildina seleriju kātu garšu un otrādāk, dateles piešķir saldumu (ar tām gan skatieties paši, ar 4 datelēm sanāk ļoti salds smoothie), ledus - atspirdzina. 
Sācies siltais laiks un neskatoties uz saaukstēšanos, man tā vien prasās visos smoothie, milkshake likt maksimāli daudz smalcināta ledus. Tas tik labi izceļ garšas nianses un atspirdzina. 
Par možiem un enerģijas pilniem rītiem! :)

No comments:

Post a Comment