21/04/2015

Brokastu laiks

Labrīt! Rakstu šeit daudz un dikti, kamēr mazā ļauj un ir laiks sēdēt pie datora.
Drīz sāksies ogu, dārzeņu, pašmāju augļu laiks, laiks, ko gaidu ar lielu nepacietību. Pašlaik prātā domas, atmiņas par bērnību, kā mēs ar draudzeni un māsu gājām ogās pie kaimiņienes, cik aptrakušas bijām. Tajā laikā neaizrāvāmies ar smoothie un dažādu desertu gatavošanu no tām. Mēs pat nezinājām un neiedomājāmies, ka tā var. Tomēr aizvien uzskatu, ka tā bija un ir vispareizāk, mums sanāca ievērot pat mono-maltītes, kad vienā ēdienreizē nemiksē dažādus produktus. Tas ir svarīgi, jo organismam tādā veidā tiek atvieglo pārtikas pārstrādes process.
Man patīk ēst augļus/ogas/dārzeņus svaigā veidā, bet patīk arī eksperimentēt un gatavot dažādas kombinācijas.
Šorīt pagatavoju iecienītu brokastu maltīti, kas mazliet imitē musli ar jogurtu. Tikai jogurta vietā ir blenderēta augļu masa vai blenderēta augļu-zaļo griķu masa, bet mušļa - mājās gatavota granola, rieksti un odziņas. Izskatās labi, garšo labi!


Arī māsa mēdz gatavot šādas brokastis, bet granolas vietā pievienot bio musli, ideāla kombinācija. Stāstu Jums par šo, jo agrāk es pat iedomāties nevarēja par šādu variāciju. Tā nav sliktāka (garšas ziņā) par musli ar jogurtu, bet savādāka.
Smoothie masā es visbiežāk lieku 1 banānu+1 bumbieru+nakti mērcētus zaļos griķus. Aizvien nevaru sagaidīt, kad kopā ar vīru un mazo meitiņu varēsim baudīt šādas brokastis :)
Lai izdevusies un saulaina Jums šī diena!

No comments:

Post a Comment