27/03/2015

CHIA-mandeļu piena pudiņš

Ideālā pudiņa meklējumi turpinās, šoreiz izmēģinu aizstāt indijas riekstu pienu ar mandeļu! Pudiņš ar indijas riekstu pienu bija neizteiksmīgāks, neitrālāks. To iespējams kādreiz vēl pagatavošu (ja sakārosies mannā putru :D ), bet, manuprāt, ir labāki veidi kā izmantot indijas riekstus! Iespējams neatradu ideālo kombināciju, ar ko tas izpildītos vislabāk.
Mandeļu piena pudiņam piemīt izteikta riekstu garša, tā atgādināja marcipānu. Pudiņa masu "testēju" dažādās kombinācijās, pati labākā izrādījās ar banāniem. Šajā reizē, mandeļu pienā briedināju sēklas un pasniedzu kopā ar banānu ripiņām, BET ir iespējams sēklas briedināt riekstu piena masā, kas sablenderēta ar banānu. Šo variāciju nesanāca nogaršot, jo blenderis padevās :D 
Recepte ir vienkārša un ātri realizējama, ja mājās ir jau pagatavots mandeļu piens. Kopš esmu pievērsusies eksperimentiem ar svaigēdāju receptēm, varu teikt, ka tās ir ļoti vienkāršas, bet prasa sagatavošanos un plānošanu, respektīvi, ja gribam saldējumu, laicīgi saldējam, ja gribam riekstu pienu, nakti mērcējam! Nekas nenotiek kā agrāk, gribu cepumus, eju un nopērku. Ja svaigēdājs grib cepumus, tad apmēram 24 h tie ir jādehidrē. 
Rezumē: nebeidzu apbrīnot mazās sēkliņas, kas sevī slēpj tik daudz labā un spēj radīt sāta sajūtu! Šis ēdiens labi derēs brokastīm, jo nav sarežģīts, bet barojošs! Vīra iecienītākais "svaigēdāju brīnums".
Lai labi garšo! :)




No comments:

Post a Comment