15/03/2015

AUZU ZELMENIS, par traku priekš manis

Salasījos cik veselīgs ir kviešu zelmenis. Domāju, man tas noteikti ir jāpamēģina :D Visvienkāršākais būtu aiziet uz svaigēdāju restorānu un iedzert zelmeņa šotu, bet ņemot vērā to, ka manā apkārtnē šādas iespējas nav, taisīju pati!
Viss sākās ar zelmeņa audzēšanu, sākumā izdiedzēju auzu graudus, tad zemē iekšā un gaidīju zālīti!
Kādēļ auzu!? Jo kviešu graudi man nebija pieejami, uzgāju bio veikalā auzu graudus, no tiem arī varot taisīt zelmeni! Par diedzēšanu turpmākajos postos būs informācija!
Process:
Man nav pieejama speciālā zelmeņa spiede, kas ir ļoti dārga, tādēļ to gatavoju kā riekstu pienu - sablenderēju ar ūdeni un izkāsu cauri marlei! Gribētu pagaršot zelmeni, kas gatavots ar speciālo spiedi, iespējams garša būtu labāka, lai gan šaubos :D
Rezultāts: 
Godīgi sakot, hmmm, traks dzēriens, garšoja un smaržoja pēc zāles. Izdzēru vienu šotu ar ananāsa šķēli pa virsu! Sapratu, kādēļ tas tiek pasniegts šotu veidā :D
Ledusskapī vēl stāv zaļais brīnum-dzēriens, jāsaņem drosme un jāiedzer vēl viens šots. Viss ko varu teikt, dzēriens veselībai, labo vielu uzņemšanai, bet ne baudai. Šoreiz mēģināšu piejaukt citrona sulu, lasīju, ka tā neitralizējot zāles garšu! Veiksmi man uzņemot auzu spēku :)


No comments:

Post a Comment