27/07/2015

Svaigā zemeņu kūka

Mazajai meitiņai par godu nolēmu pagatavot kūku, kurā nebūtu cukuru, piena produktu, miltu u.c. sliktumu. Tā nu es eksperimentēju un tapa zemeņu kūka. Tā ir ātri un vienkārši pagatavojama, garšo fantastiski, maksā optimāli ( ~20 e, atkarīgs no zemeņu u.c. produktu cenām, bet nevajadzētu pārsniekt minēto summu (agaves sīrups, kokosriekstu eļla nav iekļauta cenā)).
Recepte:
Pamatnei:
  • 300 g mandeles
  • 300 g dateles
  • mazliet sāls
  • mazliet agaves sīrups
  • mazliet kokosriekstu eļļa
  1. Mandeles mērcē ~ 12 h, dateles ~ 4 h.
  2. Visu blenderē viendabīgā masā un klāj veidnē.
  3. Pa virsu kārto zemeņu ripiņas.
Baltā riekstu masa:
  • 150 g indijas rieksti
  • 2 saldēti banāni
  • mazliet agaves sīrupa
  • mazliet mandeļu piens (to pagatavoju no pamatnes masai paredzētajām mandelēm, sauso mandeļu atlikumu lieku klāt pamatnes masai)
  • 2 ēk kokosriekstu eļļas
  1. Mērcē indijas riekstus ~ 12 h.
  2. Visu blenderē viendabīgā masā un klāj veidnē.
  3. Pa virsu kārto zemeņu ripiņas.
Rozā riekstu masa:
  • 150 g indijas rieksti
  • zemenes (pēc garšas)
  • mazliet agaves sīrupa
  • mazliet mandeļu piens (to pagatavoju no pamatnes masai paredzētajām mandelēm, sauso mandeļu atlikumu lieku klāt pamatnes masai)
  • 2 ēk kokosriekstu eļļas
  • var pielikt arī 1 saldētu banānu
  1. Mērcē indijas riekstus ~ 12 h.
  2. Visu blenderē viendabīgā masā un klāj veidnē.
  3. Pa virsu kārto garnējumu pēc ieskatiem.
  4. Ievieto ledusskapī un pirms pasniegšanas vidēji 2 h (atkarīgs no temperatūras) tur saldētavā.
  5. Pasniedz nesasalušu, bet vēsu, lai var sagriezt.
Rezultāts:
Perfekta!
Pirmo reizi šo kūku gatavoju mazajos trauciņos, jo mazai ģimenei ar lielo kūku ir par daudz. Šajā gadījumā nebija satraukuma par to, vai varēs sagriezt.


Mums ļoti garšoja mazās kūciņas, tādēļ nolēmu meitai pagatavot tieši šādu, tikai lielo kūku. Sanāca fantastiska, sagriezt varēja labi, tikai noteikti jāpasaldē.


Kā garšoja kūka? 
Pretēji skepsei, kas bija dzirdama, kad viesi uzzināja, ka kūka ir svaigēdāju, rezultāts viņus pārsteidza, vairs nebija dzirdams neviens nezināšanas pilns komentārs ! Pamatnes saldā masa lieliski kombinējas ar augšā esošajām zemeņu - riekstu kārtām. Baltā un rozā riekstu masa garšo pēc biezpiena. Patiesībā, kūku varētu pielīdzināt biezpiena - jogurta kūkai.
Šī būs tradīcija, katru gadu dāmai dzimšanas dienā tiks gatavota šī bārbijrozā kūka :)
Iesaku! :)





No comments:

Post a Comment