Recepte:
- 1 svaigs kokosrieksts
- 1 tk kokosriekstu eļļas (var nelikt)
- neliela krūze dateļu
- pašu gatavotā šokolāde
- Taisnstūrveida plastmasas traukā plānā kārtā klāj tikko izkausētu šokolādi. Liek saldētavā, lai sacietē. Tas prasīs dažas minūtes, tikmēr...
- ...Sablenderē kokosriekstu ar kausētu (mīkstu) kokosriekstu eļļu un datelēm. Kokosrieksts nesablenderējas smalks, bet attēlā redzamā lieluma gabalu konsistence ir laba.
- Iegūto masu klāj virs šokolādes.
- Virs kokosriekstu masas klāj šokolādi, atkal plānā kārtā.
- Liek saldētavā, lai sastingst.
- Rūpīgi griež sloksnēs (taisīju arī konfekšu formā, tā nebija tik forši) un bauda.
- Uzglabā ledusskapī, jo šokolāde ļoti ātri kūst :)
Ļoti - ļoti ņammīgi! Pati masa bez šokolādes ir laba, bet, kad tiek papildināta ar to - fantastiski! Šis ir tāds labs un barojošs našķis. Vienīgais mīnuss, tas ir drūpošs un ballītēs būtu grūti ēdams, arī tas, ka ātri kūst :) Visādi citādi vienkārši, ātri un veselīgi. Lai izdodas! :))
No comments:
Post a Comment