13/11/2015

ĢMO pārtika

Augstskolas laikā daudz tika runāts par ĢMO, par tā kaitīgumu, ietekmi, nākotnes scenārijiem. Tomēr nekad tā līdz galam nebiju iedziļinājusies un izpratusi problēmas aktualitāti un to, cik briesmīga ir monētas neredzamā puse.
Nesen atradu blogu par ĢMO, tas ir izsmeļošs un interesants, tajā aplūkota informācija arī Latvijas kontekstā. Iesaku izpētīt no A līdz Z. Šis raksts man lika atkārtoti aizdomāties par produktiem veikalu plauktos, par sistēmu un nākotni... Tiesa, katrs jau tic tam, kam vēlas un saprot to, ko vēlas. Mēs, protams, varam meklēt attaisnojumus un aizbildinājumus, lai izvairītos no atbildības par savu veselību, par saviem pēctečiem, tomēr der ieklausīties informācijā.


„Monsanto”ir lielākais un ietekmīgākais ģenētiski modificētās pārtikas uzņēmums pasaulē, tāpat ir zināms kā viens no pašu toksiskāko vielu ražotājiem pasaulē. Amerikā lauksaimniekus, kuri nevēlas audzēt ĢMO vai atkārtoti iepirkt ĢMO sēklas, nežēlīgi terorizē tā sauktā „Monsanto sēklu policija”! Zemnieki tiek izputināti, iesūdzēti tiesā, viņus piespiež parakstīt līgumus par turpmāku ĢMO audzēšanu. ASV fiksētas daudzas šādas prāvas, lielākais vairums incidentu līdz tiesai tā arī nenonāk – zemnieki tiek iebiedēti. "Monsanto" ir paziņojuši, ka 15 gadu laikā visas sēklas uz planētas būs ģenētiski modificētas.
KO TAS NOZĪMĒ?
Tikai to, ka "Monsanto" vēlas panākt pārtikas monopolizācu. Jo modificēto augu sēklas vairs nenobriest, un tātad sēklu banka vienmēr būs korporāciju rokās. Tā ir ideāla manipulēšanas metode. Pat karš nav nepieciešams. Ar cilvēkiem manipulē, sakot, ka augu gēnu modifikācija ir nepieciešama un izdevīga, jo palielina ražas, turklāt nav nepieciešams izmantot pesticīdus. Patiesībā tas ir mīts, ko mākslīgi radījušas korpurācijas. Fakti liecina, ka transgēno augu ražība ir ievērojami zemāka, bet agrāko nezāļu un kaitēkļu vietā rodas citi, kuri nenokā nebīstas un kuru apkarošanai jāizgudro jauni pesticīdi. ĢMO sojas laukos valda draudīgs klusums: nav dzirdamas ne putnu dziesmas, ne kukaiņu spārnu zumēšana, nav novērojamas nekādas dzīvības norises, it kā šie augi būtu veidoti no plastilīna, taču tie, kuri to visu nav redzējuši, nebūt nebaidās ēst desu, viņi pat neapjauš, ka ĢMO ingredienti tiek pievienoti praktiski visu veidu pārtikai: pusfabrikātiem, desu, konditorejas un piena izstrādājumiem, pārslām, šokolādei, majonēzēm, mērcēm, dzērieniem - visam, ko var atrast supermārketos. Tos pievieno pat bērnu pārtikai, taču par to reti kurš ir informēts, jo informācija tiek rūpīgi slēpta. Atkārtoti iesaku izpētīt augstāk minēto blogu, tā sadaļu par ĢMO Latvijā.
Neatkarīgie pētījumi tiek veikti reti, piemēram, tos ir veikusi bioloģijas zinātņu doktore Irina Jermakova, taču tie tika slēgti un apturēti, jo secinājumi bija šokējoši un sabiedrībai "nederīgi".
Šī raksta informācija ir konspekts no Vadima Zēlanda grāmatas "Dzīvais transērfings", tā ir ļoti vērtīga grāmata, kas apskata mūsdienu pasaules draudus cilvēka veselībai, risina tos un analizē.


Noslēgumā vēl Dona Hubera citāts, kas liek aizdomāties: „Mūs atcerēsies kā paaudzi, kas labprātīgi ziedoja savus bērnus, lai daži starptautiski uzņēmumi gūtu peļņu.”

No comments:

Post a Comment