15/05/2015

Fenheļa salāti

Fenhelis ir kas jauns priekš manis. Jāatzīstas, ka vakar tikai uzzināju, kāds tas izskatās :D Pilnīgi saprotu pārdevēju, kura pie kases jautāja: "Kas tas tāds".! Īsti nezinu kādēļ izlēmu nogaršot šo dārzeni, bet nenožēloju!
Pirmā asociācija, tas garšo pēc lakricas. Mazliet neizpratne, ko no tā gatavot...
...Gatavoju salātus!
Recepte:

  • fenhelis 
  • 1 apelsīns
  • 1/2 cukīnī
  • 1 gatavs avokado
  • mērcētas saulespuķu sēklas
  • pētersīļi
  • sāls
  • olīveļļa
  1. Pagatavo cukīnī nūdeles. Man aizvien nav spirilaizers, tādēļ ar mizojamo nazi griezu cukīnī sloksnes. Aplej ar apelsīnu sulu (~ 3 šķēlīšu) un uzkaisa sāli, ļauj mazliet ievilkties.
  2. Pievieno apelsīnu mīkstumu (bez mizām).
  3. Pievieno avokado.
  4. Pievieno saulespuķu sēklas, mazliet svaigu vai kaltētu pētersīļu un mazliet eļlas.
Rezultāts:
Garšīgi!  Nav tipiskie lapu salāti, bet noteikti ārkārtīgi veselīgi.
Cukīnī piešķir apjomu, avokado - sātu, apelsīns - neitralizē fenheļa īpatnējo garšu, saulespuķu sēklas un pētersīļi salātus padara izteiksmīgus. Man patīk, ja avokado gabaliņi ir palieli un saulespuķu sēkliņas nav žēlotas. Nākošreiz mēģināšu cukīnī vietā likt salātlapas, jo nepatīk cukīnī tieksme atsuloties.
Rezultāts ir pārsteidzoši labs, ņemot vērā fenheļa garšas nianses. Tā jau ir, katram auglim un dārzenim ir "garšas draugs". Fenhelim tas ir apelsīns :)

No comments:

Post a Comment